Sveriges Radios populära program/podcast Det politiska spelet får en konkurrent, som Expressen startar.

Expressens egna politiska podcast heter Versktällande utskottet och får  reportrarna Maggie Strömberg och Viktor Barth-Kron som programledare. Medverkar gör även Expressens  politiska reportrar Karolina Skoglund, Torbjörn Nilsson och Tomas Nordenskiöld, men inte Niklas Svensson. Varje onsdag kommer det att släppas ett nytt avsnitt.

UPPDATERAD. Expressen vill skapa en egen motsvarighet till Sveriges Radios Det politiska spelet, som även en av programledarna, Maggie Strömberg, jobbade med när hon var anställda av SRs Ekot.

– Vi vill kombinera det bästa från Det politiska spelet, att man får skarpa analyser och lär sig något, med lite rappare Expressen-tempo, säger Christofer Brask, politik- och samhällschef, på Expressen.

Han räknar med att ”nå ut brett relativt snabbt, i kraft av starkt innehåll och starka profiler”.

– För alla som är intresserade av politik, ska det vara naturligt att följa podden.

Det Verkställande utskottet är en del i Expressens mål ”att bli bäst på politik”.

Men vilka är bäst på politik i dag?

–  Jag tycker att de stora reaktionerna är bra på lite olika saker. Ekot är jättebra på att ha egna raka nyheter, Lova Olsson är till exempel en grym nyhetsjägare.  SVT är bra på att få tunga partiledare och ministrar att komma till Aktuellt-studion på kvällen. DN har ofta bra fördjupningar, av Karin Eriksson. Och det är dessutom till DN regeringen ringer när de vill göra utspel i form av stora intervjuer.

Du nämnde inte Aftonbladet?
 – De har ju också varit pigga. Men det är inte som när jag började på Expressen 2001 att varje reporter skulle slå sin motståndare på Aftonbladet varje dag. Idag tävlar vi lika mycket med SR, SVT och DN. Men Lena Mellins analyser hyllades ju nyligen i Agenda av Annika Strandhäll.

Hur ska ni tjäna pengar på ”Det verkställande utskottet”?
 – Tanken är inte att det ska bli en miljonaffär direkt. Vi ska bygga upp den (poddcasten) så att  den blir stå stor att vi kan tjäna hyggligt med pengar. Den blir en del av vårt samlade politikerbjudande, som man lite klyschigt säger och jag tror att den leder till att fler upptäcker helheten i vår politiska bevakning.