I går slutade Elektrikerförbundets ordförande Jonas Wallin på dagens.

Han har ”på egen begäran med omedelbar verkan lämnat posten som förbundsordförande”, står att läsa på Elektrikerförbundets hemsida.

Och vidare:

”Skälet är att förbundet inte haft den utveckling som han önskar.”

Förbundets vice ordförande Per-Håkan Waern tar över som tillförordnad ordförande. En ny förbundsordförande ska väljas på en extrainsatt förbundsstämma. Tidpunkt för denna är ej bestämd. Först måste en kandidat nomineras.

Aftonbladet berättar att tidningen hade inlett en granskning av Jonas Wallin, men att han avgick innan de fick intervjua honom.

På Facebook skriver Jonas Wallin:

”I går kväll fattade jag mitt livs hittills svåraste beslut. Att avgå som Elektrikerförbundets förbudsordförande. Djupa sprickor i ledningen om hur förbundet ska ledas är främsta orsaken. Av hänsyn till förbundets bästa ska jag inte djupare gå in på dem”.

Och vidare:

”Samtidigt har jag under flera år motarbetats, undanhållits information av en liten del i organisationen. Det som var droppen var en direkt illojal handling under måndagen. Det i sig hade jag nog viftat bort. Men ihop med det andra så gick det inte längre. Jag dagtingar inte med min ideologiska övertygelse och jag tar ingen mer skit. Jag kommer alltid att sätta förbundet först.”

Den kvarvarande förbundsledningen skriver förbundets hemsida:

”Vi tror att det är till skada för förbundet att föra debatt i sociala medier kring den här frågan. Nu måste vi blicka framåt och samla förbundet inför den kommande avtalsrörelsen och alla andra viktiga frågor som medlemmarna vill att vi driver.”