Hela distriktsstyrelsen i Göteborg kräver att Ann-Sofie Hermansson avgår som Socialdemokraternas gruppledare. Men hon sitter kvar.

Det är distriktsstyrelsen i Göteborg under ledning av ordförande Anna Johansson, petad infrastrukturminister, som kräver Ann-Sofie Hermanssons avgång. Hon tänker dock inte sluta. Det berättade hon nyss på en presskonferens.

– Det känns surrealistiskt när Anna säger att jag inte har distriktsstyrelsen förtroende, men det avgörs på distriktskongressen, säger Ann-Sofie Hermansson.

En extra distriktskongress kan kallas in på 14 dagar.

– Jag finner inga skäl att avgå för att en mindre del av distriktsstyrelsen tycker så.

Socialdemokraterna gjorde sitt sämsta resultat i Göteborg, och har tappat makten, men är fortsatt största partiet i Göteborg.

Kritiken som har framförts och som Ann-Sofie Hermansson berättar om på presskonferensen är att det ska handla om dåligt ledarskap.

– Det sprids ett antal osanningar om mig och mina medarbetare. Det har funnit diskussion om att det ska var dålig arbetsmiljö och att folk inte trivs. Det fick jag till livs i går av Anna, säger Ann-Sofie Hermansson, som dock har en annan bild av vad det handlar om.

– Kanske lyfte jag frågor om extremism för mycket i valrörelsen. Jag har engagerat mig i extremism för att jag har upplevt att Göteborg har rejäla problem. Där har jag upplevt att vi (Ann-Sofie och Anna) kan skilja oss åt.

Och vidare:

– Det är ett maktspel. Vi gör inte så här normalt. Vi går inte ut på det här sättet