Det är Karin Bäcklund som slutar för att starta eget.

Varför slutar du?
”Jag har varit på Springtime i snart fem år och det är helt enkelt dags att gå vidare. Jag vill jobba närmare kunder och varumärken än vad min specialistroll på Springtime har tillåtit, vara med i större del av processen och vara delaktig i att ta projekt i mål i större utsträckning. Det jag är bäst på är att utveckla, bygga och genomföra och det hoppas jag få göra mer av nu”, berättar Karin Bäcklund via mejl.

Vad ska du bygga?
”På måndag börjar jag resan med min eget företag, Not just Cake, och kommer att arbeta som jag gjort för Springtime, det vill säga att jag kommer fortsätta hjälpa företag, organisationer och personer med digital kommunikation och pr. Tanken är att jag ska jobba närmare med färre kunder.”

Några uppdragsgivare att berätta om?
”Jag har ett par kunder som jag kommer att börja jobba med direkt, jag kommer fortfarande att vara kursansvarig på Berghs till exempel, men jag är självklart tillgänglig för nya samarbeten. Jag kommer även att kunna lägga mer tid att lägga podcasten Uppstickarna och appen Kejsarsnittsguiden som jag har arbetat med vid sidan av jobbet som digital strateg på Springtime.”