Dick Erixon, eller Dick Harry Eriksson, har en bakgrund i Centerpartiet, har jobbat på Näringslivets medieinstitut och på Timbro. Han har varit ordförande för Medborgarrättsrörelsen. Nu tar han steget till Sverigedemokraterna. Vid en extra bolagsstämma den 18 maj 2016 valdes han till ny styrelseledamot i Samtid & Framtid AB som ger ut nättidningen Samtid. Han blir också ansvarig utgivare och chefredaktör.


På sin egna blogg skriver han: "Under våren har jag diskuterat med ägarna, Sverigedemokraterna, om upplägg och ambition. För mig känns det helt rätt att lyfta socialkonservativa perspektiv i svensk samhällsdebatt. Globaliseringen har ett mycket stort genomslag i vår tid, men vi har inte tillräckligt diskuterat effekterna. Mycket är positivt, frihandel har givit oss billigare varor och i eftersatta länder har en välståndsökning skapats som aldrig förr. Men det finns också baksidor, problem och konsekvenser som måste hanteras men som de etablerade partierna blundar för."


Och vidare:

"Att svaren finns i det socialkonservativa häradet är en slutsats som successivt mognat fram hos mig. Och efter det senaste året är det uppenbart att vår tids problem bäst förstås av Sverigedemokraterna. Det är deras sedan länge föreslagna åtgärder som nu vidtas. Jag hade för ett antal år sedan inte trott det skulle bli så, men jag förhåller mig till verkligheten och den har överträffat dikten. Till och med i svensk politik. Sverigedemokraterna har fått rätt, som jag skrivit här i bloggen."