Juryn har nominerat följande tre kandidater i kategorin Årets Opinionsbildare.
 
Viktoria Raft, presschef för Fortum Värme – för att hon visade att Energisverige inte bara består av män genom nätverket Kraftkvinnorna och utöver det på kort tid lyft Fortum Värme i medierna.
 
Maria Rankka, vd för Stockholms handelskammare – vann utnämningen för år 2014 men toppade insatserna 2015 genom att bland annat sätta upp ett affärsråd med de saudiarabiska handelskammarna, hålla inledningstalet när Pittsburgh startade sin omdaning och inte minst lyckades lobba bort planerna att lägga ner flygplatsen i Bromma.
 
Hans Rosling, professor i internationell hälsa vid Karolinska institutet – för att han under året som ingen annan och när det som mest behövs visat värdet att bygga debatt och beslut på faktaunderlag.
 
I fjol gick priset för Årets Opinionsbildare till Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare, som även är nominerad i år.
 
Vinnaren utses på galan Årets Opinionsbildare 10 mars, klockan 17.30-20.00 på Tändstickspalatset i Stockholm. 
 
i juryn för Årets Opinionsbildare sitter
* Zoran Alagic, presschef på Lärarnas Riksförbund och tidigare reporter på SR och pressekreterare i regeringskansliet.
* Fredrik Andersson, tech- och kommunikationskonsult och grundare av Primes public affairs-avdelning och Miltton labs
* Boo Ehlin, frilansande kommunikationskonsult, med erfarenheter från kommunikationsavdelningarna på bland annat Vattenfall, Vinge och SCA.
* Thomas Hartman, kommunikationschef för Region Västerbotten, med en bakgrund som pressekreterare på UD och regionchef för Stiftelsen Sverige i Europa.
* Lena Josefsson, kommunikationskonsult och författare, tidigare kommunalråd, pressekreterare i regeringskansliet, kommunikationschef
och vd i Geelmuyden-Kiese, samt grundare av Rådhusgruppen.
* Stina Morian, kommunikationskonsult och tidigare förbundsordförande
för liberala studenter och liberal ledarskribent samt grundare av
Makthavare.se
* Rolf van den Brink (ordförande), ansvarig utgivare på Dagens Opinion