– När jag började planera partiledardebatten kommenterade många partier att det var många debatter förra året och att de var centrerade till Stockholm. Så vi tog beslut att göra det tillsammans med Dagens Industri och på ett ställe som inte var Stockholm. Vi ville göra en riktigt bra tv-produktion och Warner Brothers har Sveriges största tv-studio och den råkar ligga i Göteborg, säger Martin Ahlquist, politikchef på Expressen.

Debatten leds av Anna Ekelund, på Di TV och Niklas Svensson, Expressen.

Vilka frågor tar ni upp i debatten?
– Vi tänkte berätta det konkret samma morgon. Men det kommer att följa det väljarna sätter högst upp på dagordningen. Det är inte konstigare än så. Det blir fyra större teman och sedan snabbfrågor.

Debatten sänds live inför 220 ”speciellt inbjudna” gäster.

Vilka får komma?
Det är en blandning. Partierna har fått ta dit 12 personer vardera och det är nästan 100 personer. 50 studenter har fått anmäla intresse. Så har vi en inbjudningslista med medier och statsvetare från Göteborg där mycket av den politiska forskningen ligger.

Kanske några av era storannonsörer får komma?
– Några av det slaget kommer det att vara också.

Expressen och Dagens Industri låter även andra partners och medier bädda in debatten i sina kanaler.

–  Det finns en upparbetad rutin för det.  Nu erbjuder vi det brett, den lokaltidning som vill streama kommer att få göra det. Det är roligt att nå ut till så många som möjligt.

Partiledarna anländer till de debatten på olika tider.

– Dels är det av praktiska skäl med smink och så, men också för att vi och andra medier ska kunna ställa frågor för kortare intervjuer innan debatten. Så gör även SVT.