Årets Digitala Opinionsbildare
Den som har en position i samhället kan göra val. Men inte alla gör några val. En del följer med strömmen, gör som man alltid har gjort. Det gjorde inte Årets Digitala Opinionsbildare. Årets Digitala Opinionsbildare har valt att använda sin position till att lyfta sin målgrupp och dess riktiga och viktiga frågor som allt för få annars tar på allvar. Årets Digitala Opinionsbildare är Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn.com.

Årets kommunikationskonsult
Kommunikationsbranschen stöps om i grunden. Årets Kommunikationskonsult är i högsta grad involverad i bygget av den nya svenska byråbranschen som växer fram och har med modiga och kloka investeringar skapat en inhemsk byråkoncern som kan ta matchen med de internationella giganterna. Årets Kommunikationskonsult är Martin Petersson, vd för HH Group.

Årets Opinionsbildare
En skicklig opinionsbildning kan vända ett läge till ett annat. Årets Opinionsbildare gjorde mer än så. Årets Opinionsbildare var med och byggde en bro mellan samhällsdelar som har ödsliga hav av okunskap mellan sig. När inte Järva kunde komma in i politikens hjärta fick politikerna komma till hjärtat av Järva. Årets Opinionsbildare är Ahmed Abdirahman, grundare och ordförande för The Global Village och grundare av Politikerveckan i Järva.

Årets Ledarskribent
Ledarredaktionerna bär ett stort ansvar för tonen i det politiska samtalet. Årets Ledarskribent har löst uppgiften på ett alldeles utmärkt sätt genom att skriva texter och driva en redaktion på ett innovativt, öppet och gränsöverskridande sätt när andra nöjer sig med att kasta hårda argument från sina bunkrar. Årets Ledarskribent är Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör, SvD.

Årets Politiker
Det är inte lätt att tänka sig en svårare uppgift än att få en nederlagstippad stad att kasta av sig ett ok av kriminalitet och utanförskap, resa sig och börja gå. Södertälje är på väg att lyckas och till det har Årets Politiker Boel Godner bidragit starkt.

Årets Samhällsbyggare

Stora samhällsbyggare har visioner och förmågan att samla aktörerna som behövs till att förverkliga dem. Stora samhällsbyggare ser möjligheter och framtid där andra ser granris och rost. Årets Samhällsbyggare är Peter Ekholm, vd för Inlandsbanan.