– Fokus kontaktade mig, jag funderade och bestämde mig. Att jobba med bred politisk bevakning på en tidning som Fokus ett valår är oemotståndligt. Hur själva valrörelsen kommer att se ut är mer oförutsägbart än på många, många år. Spinndoktorerna i partierna har det svårare än någonsin. Och hur valutgången än ser ut blir de kommande åren spännande i politiken, berättar Janne Sundling i en mejlintervju.
 
Vad ska du åstadkomma?
– Jag tror inte Fokus ska, eller vill, trängas om att vara först i det allt snabbare nyhetsflödet. Men jag tror man kan tillföra mycket i varför saker händer, förhoppningsvis också något om vad som kan hända framöver. I fältet mellan den snabba digitala nyhetsrapporteringen och papperstidningar som lutar allt mer åt analys och stundtals åsikts- eller opinionsjournalistisk tror jag det finns ett allt starkare utrymme för det som Fokus står för: ”Berättande som berör”, kallar Expressen det. Något ditåt hoppas jag kunna bidra till. På tre år på Dagens Samhälle har jag väl också lärt mig ett och annat om hur det funkar i den kommunala världen, där det mesta av den konkreta politiken utspelar sig.
 
Vad får du för lön?
Marknadsmässig.Och sedan får man ju som bekant trevliga kollegor.
På Fokus får Janne Sundling åter knyta banden till Claes de Faire som var han förra chefredaktör på Resumé men som i dag är publisher på Fokus.
Han ersätter Annie Reuterskiöld som har slutat för att frilansa.