Totalt har skattebetalarna fått stå för cirka 5 700 kronor för elva hotellnätter under tre års tid, enligt Aftonbladet. På sin hemsida förklarar Caroline Szyber att det var ett ”geniunt missförstånd” och att hon korrigerat ”missförstånden”.

Caroline Szyber berättar också hur mötet med Aftonbladet gick till:

”I början av augusti blev jag överrumplande konfronterad av ett tv-team från Aftonbladet som ifrågasatte korrektheten i tre av mina reseräkningar från de senaste åren. Det visade sig att jag inte är ensam om detta och att Aftonbladet lagt ner ett antal månader med att undersöka samtliga riksdagsledamöters reseräkningar och sociala medier.”

Caroline Szyber gillar inte metoden särskilt mycket.

”Jag vill avslutningsvis säga att hela upplevelsen med att bli så abrupt och anklagande konfronterad, utan förvarning, var väldigt obehaglig och kränkande. Det faktum att tv-teamet enligt egen utsago först varit och sökt mig i vår bostad, och att de sedan på något sätt lyckas hitta mig i en park mellan hemmet och förskolan där jag satt efter förskolelämning och läste in material inför kommande möte förstärkte bara nämnda känslor ännu mer”.

Hon lägger till: ”denna typ av drev ska ingen behöva utsättas för”.