En ny partisekreterare ska utses på partistyrelsens sammanträde den 27 augusti.

”Efter en tids tankearbete har jag landat i beslutet att lämna mitt uppdrag som partisekreterare för Socialdemokraterna. Istället kommer jag att ägna tid åt mitt arbete i Sveriges Riksdag. Därmed ställer jag min plats till förfogande så snart en ny partisekreterare kan väljas av partistyrelsen”, kommenterar Carin Jämtin på Socialdemokraternas hemsida.
 
Carin Jämtin tog över 2011 efter Ibrahim Baylan. Då var partiet i i kris efter ytterligare en valförlust mot Alliansen år 2010. Krisen förvärrades av att partiet hade svårt att utse en efterträdare till partiledaren Mona Sahlin för att hamna fel med Håkan Juholt. Efter det har partiet under ledning av Stefan Löfven repat sig och leder i dag minoritetsregeringen.
Partiordförande Stefan Löfven kommenterar Carin Jämtins beslut:
”Det har varit roligt att få arbeta med henne, och jag vet att jag talar för hela partiet när jag uttrycket tacksamhet för vad hon har uträttat de här åren”, och vidare:

”Carin var en viktig del av valsegern 2014, och hon har drivit ett viktigt och framgångsrikt förnyelsearbete för att Socialdemokraterna ska vara ett tydligt framtidsinriktat parti.”