– Det är ingen lätt sak att byta parti, det gör man inte i första svängen. Det är ett beslut som jag funderat på under lång tid, men jag upplever ändå att den politik som Borgerlig Framtid vill driva stämmer överens med de värderingar som jag har, säger han och tillägger att han varit i kontakt med partiet under en längre tid.
 
Simon Sjögren har varit distriktsordförande för KDU i Värmland, men också suttit i distriktsstyrelsen för Kristdemokraterna samt som ledamot i barn- och utbildningsnämnden i Årjängs kommun.
 
Han lämnar nu alltså samtliga av sina uppdrag inom KD och börjar med start i dag företräda Borgerlig Framtid. Bland annat ska han vara med och starta upp partiets Värmlands-distrikt.
 
– Jag hoppas kunna bidra med den kunskap och de erfarenheter jag fått av att vara distriktsordförande och aktiv i politik sedan jag var 13 år gammal. Sedan får vi se hur planerna ser ut.
 
Var det något särskilt inom KD eller KDU som fick dig att byta?
– Det är inte direkt en utlösande punkt som fick bägaren att rinna över, men den samlade bilden jag har av Kristdemokraterna och Alliansens politik är att man under de senaste åren valt att gå allt närmare Socialdemokraterna för att framförallt öka sitt väljarunderlag och gå bättre i opinionen. Det gick bra under många år, men när partiet överger sin identitet för att få framgångar i opinionen så märks det. Jag tycker att det är värt att stå för sina åsikter, det gör Borgerlig Framtid.
 
Han fortsätter:
 
– Samtidigt har jag fått många bra vänner inom KDU och KD, de hoppas jag kunna behålla. Men som dem säger, politik är att välja, men det är också att agera. Jag måste stå för det jag tycker är rätt för Värmland och för Sverige.