Det färska rekryteringsbolaget Lagotto har lyckats knyta till sig en tung pr-veteran, som senaste jobbade som pr-chef för den förra moderata EU-parlamentariken Anna Maria Corazza Bildt.

Det är pr-veteranen Theréz Randquist går till ett jobb som seniorkonsult till Lagotto, som startades i våras och ägs av Amendo Group.

Amendo riktar sig främst till aktörer inom bank och försäkring, Lagotto har en större branschbredd. Utöver chefsrekryteringar är bolaget inriktat på interimlösningar och ledarskapsutveckling. Målet är att jobba långsiktigt med uppdragsgivarna, som finns inom både näringsliv och offentlig sektor, även utomlands förklarar Theréz Randquist.

– Utmaningen idag är att hitta rätt ledare med kompetens och personlighet som håller idag och inför framtiden. Styrkan hos Lagotto ligger i att vi även kan göra en gedigen search av kandidater utanför de traditionella nätverken. En gaming-specialist skulle till exempel kunna vara just chef som behövs och passar bäst inom finansbranschen, säger Theréz Randquist.

Hon har en lång bakgrund inom kommunikationsbranschen. Bland annat har hon jobbat som vd för den McCann-ägda reklambyrån Momentum, som vd för byråerna Ogilvy ONE/Interactive och pr-byrån Zap PR. Hon har även jobbat som kommunikationsdirektör för SPP. I Europavalet 2009 ledde hon den personvalskampanj som kryssade in Anna Maria Corazza Bildt i EU-parlamentet, och fram till Almedalsveckan i år har de jobbat tillsammans. Erfarenheter som hon tror kommer väl till pass i den nya rollen.

Lagotto delar lokaler med Amendos huvudkontor på Humlegårdsgatan i Stockholm. Bolaget är i en tillväxtfas och består i dagsläget av ett team på åtta personer. Lotta Schibbye Fredrikson, tidigare chef för kultur och ledarskap på UR, är vd. Theréz Randquist tillträder nya tjänsten den första oktober.

– I en föränderlig värld är utveckling och förändring något lika nödvändigt som roligt. Tekniken utvecklas hela tiden medan vi människor, våra sätt att agera, interagera och reagera är konstanten. Alla behöver vi utvecklas i våra yrkesroller, upskill or reskill. Det är något jag jobbat med under många år. Min nyfikenhet på förändring och utveckling att hjälpa till att hitta både människor och organisationer till nästa steg, nästa insikt eller nästa kollega gjorde att jag valde just att vara med på resan att bygga upp Lagotto Executive Search, säger Theréz Randquist.