En moderat trotjänare inom kommunikation och analys lämnar partiet för att bli konsult inom public affairs.

Det är Per Rosencrantz, tidigare Nilsson, som går över till public affairsbyrån Nordic PA.

Per Rosencrantz jobbade som kommunikationschef för Moderaterna inför och under valet 2014, men blev sedermera partiets analyschef.

Hur gick det till när du fick jobbet och varför lämnar du Moderaterna?
”Politiken ska enligt min mening inte ses som en livstidskarriär. Jag har jobbat under tre partiledare och fyra partisekreterare i Moderaterna och gjort tre valrörelser. Det har varit en härlig och spännande tid. Men jag tror det är nyttigt att vidga sina vyer då och då och prova på andra jobb. I början av en mandatperiod är en utmärkt tidpunkt för det. Nordic Public Affairs kändes helt rätt av flera skäl. Bland annat att byrån har ett gott rykte, ett modernt sätt att arbeta och många erfarna personer som jag tror jag kommer att kunna lära mig mycket av”, berättar Per Rosencrantz via mejl.

Vad ska du bidra med på Nordic PA?
”Jag hoppas kunna bidra med mina politiska erfarenheter och erfarenheter av research och opinionsanalys. Innan politiken så arbetade jag bland annat på Demoskop som opinionsanalyschef, konsultrollen handlar ytterst om att omvandla sina erfarenheter till praktiskt nytta för uppdragsgivare och det ser jag fram emot.”

Vad får du för lön?
”Det är mellan mig och min arbetsgivare, men jag är nöjd.”