Under sina två år på Almega hann Cecilia Wassaether med både ett och annat.
 
– Massor. Dels en hel del förändringsarbete internt men också flera tunga projekt. Avtalsrörelsen var det första jag tog tag i genom att strukturera om till ett teamarbete som utvecklade strategier för budskap och kampanjer.
– Almedalen var ju given såklart efter mina många år där. Sedan har jag lett arbetet med Almegas största digitala satsning,
Arbetsgivarguiden som lanserades i slutet av förra året. Utöver det har jag också hunnit med en varumärkesöversyn för Almega.

Vad lärde du dig under din tid på Almega?
– Att tjänsteföretagens utveckling och tillväxt arbetar på helt nya sätt och med helt nya incitament. Det är en sektor som växer och tar plats över gängse gränser. Det är där det händer kan man säga.

Hur kan stora organisationer som Almega jobba för att vara relevanta med sin kommunikation?
För det första måste man ha koll på sin omvärld och förstå både långsiktiga drivkrafter och snabb opinion i ett samhälle.Att jobba kortsiktigt fungerar inte för den här typen av organisationer. Man måste också våga göra nya saker, som att förflytta sig till nya samtalsarenor och verkligen engagera sig i frågor som ligger utanför den egna kärnverksamheten.

Du väljer nu att sluta på Almega. Hur har tankarna gått där?
Jag har hunnit med otroligt mycket på kort tid på Almega. Det har varit väldigt roligt eftersom jag gillar förändringsarbete. Men nu känner jag att en bra grund är etablerad och då får andra ta vid. Att jag driver eget just nu beror mest på att jag har förmånen att ha en del roliga konsultuppdrag som jag inte kan låta bli.

Vad vill du jobba med framöver?
Jag är en strategisk kreatör som är bra på att ta fram smarta koncept, planer och ta tillvara på människors kompetenser och drivkrafter så jag kan tänka mig en rad olika typer av uppdrag. Jag är en samhällsengagerad person med bred erfarenhet av näringsliv, kultur och opinion så det finns en hel del som intresserar mig.

Har du något på gång som du kan berätta om?
Ja det har jag men det är för tidigt att berätta om.

Du drev ju under många år byrån Greatness och många undrar förstås om du ska starta en ny byrå. Kan det bli aktuellt?
– Jag har kvar mitt gamla moderbolag som jag just nu opererar från. Med glimten i ögat är det omdöpt till Even Greater AB. Vi får se, allt är väldigt spännande just nu.