Trots att Moderaterna tappade 6,2 procent av rösterna, lyckades Alliansen som helhet öka i Stockholm från 43,5 till 44,2 procent. Det rödgrönrosablocket tappade från 49,7 till 46,2 procent.

Med hjälp av Miljöpartiet skulle Alliansen få en majoritet i stadshuset. Det sittande finansborgarrådet Karin Wanngård (s) gick ut hårt på Twitter efter att det sittande trafikborgarrådet Daniel Helldén(mp) Miljöpartiet inte dök upp på ett möte med den sittande majoriteten.

Vid lunchdags twittrade hon ut:

”NYHET: Daniel Helldén förhandlar med Moderaterna i Sthlm”.

Och vidare:

”Jag är förvånad över det och jag beklagar att han väljer att samarbeta med ett parti vars politik ökar klyftor och vars klimatpolitik bygger på fler motorvägar.”

Daniel Helldén retweetade en tweet från MP Stockholms stad:

”INGA MÖTEN INBOKADE”

Och vidare:

”Vi har bara haft interna möten och analyserar fortfarande valresultatet. Vi kommer att prata med alla partier utom SD”.

Alliansen i Stockholms stad skicka klockan 14.09 ut ett pressmeddelande:

”När Stockholm saknar en tydlig majoritet vill Alliansen föra samtal över blockgränsen för hur vi kan få till stånd ett starkt och stabilt styre. Stockholm har alltjämt betydande utmaningar som behöver konkreta politiska lösningar. Vi vill föra konstruktiva samtal om hur kvalitet och valfrihet i välfärden kan utvecklas, otryggheten minskas, bostadsmarknaden förbättras – och inte minst ekonomiskt ansvarstagande inför en kommande konjunkturnedgång. Nu behöver spelteori och positionerande läggas åt sidan, för att vi ska fokusera på de sakpolitiska lösningar som Stockholm behöver.”