"Vi kulturarbetare är innerligt tacksamma för alla kulturföreningar runt om i landet. De fixar gigg till musiker och skådespelare. Teater och riktigt bra musik kommer ut i landets alla kommuner.
 
Själv jobbar jag mycket åt Riksteaterföreningar och Folketshusföreningar, ofta kommer det riktigt bra med publik, ibland är det färre. Föreningarnas huvudsakliga problem är att de inte har råd med annonsering. Och när publiken inte vet om att det är föreställning på gång så kan de inte komma.
 
Det gäller att få publiken att lyfta sig ur TV-soffan och gå ut. När de kommer så säger det klirr i föreningens kassa och vi kan få bra gage. Föreningarna gör mycket annan marknadsföring, men erfarenheten säger att det även behövs annonser. Annonsen hjälper publiken att göra slag i saken.
Jag uppmanar därför Kulturministern och andra makthavare inom kulturvärlden att ge kulturföreningarna annonsstöd. Som extra bonus blir det ju också ett presstöd eftersom annonser i lokala papperstidningar ger bäst effekt.
 
Just nu turnerar jag med tre föreställningar Tonkrocken en humoristisk föreställning med olika typer av musik visor och opera och mycket mer. En föreställning om Ted och Kenneth Gärdestad och deras underbara låtar. En föreställning om den svenska visskatten kompromisslöst tolkat. Publiken och arrangörerna är entusiastiska, men de behövs annonshjälp och det handlar om ganska små pengar som går direkt ut i verkligheten utan dyra administrativa kringkostnader.
Dubbelverkan kultur och presstöd på en gång."
Erik Winqvist, skådespelare, sångare, saxofonist