Förra veckan kunde Dagens Opinions prenumererade veckomagasin Veckans Brief berätta om ett nytt samarbete mellan ÅF och public affairs-byrån The Labyrinth med avsikten att utveckla ett gemensamt erbjudande.
 
– Vi gifter ihop två kompetenser som tidigare har verkat var för sig. Det ena är ett teknikkonsultföretag som jobbar med allt från projektering av byggnader och infrastrukturprojekt till planering av hela nya städer. Det andra är en byrå som jobbar med politiska strategier och rådgivning. Teknik och politik är något som behöver samordnas och det är något vi har sett väldigt lite av så här långt, säger Anders Johansson, vd för The Labyrinth.
I dag berättar börsnoterade ÅF om att den digitala designbyrån Inuse förvärvas med syftet att bilda Sveriges ”största aktör inom service design och user experience”. En ny division, ÅF Design får i och med affären en en omsättning på drygt 200 miljoner kronor. Inuse har bland annat specialiserat sig på stadsplanering och digitaliserar tillsammans med Panasonic den amerikanska staden Denver.
Inuse behåller sitt namn och varumärke.